Самопроверка

🔍🧠 Самопроверка: Колку добро го пазиме нашето психичко здравје?
Дали сте спремни да ја разгледате вашата психичка добробит? Во Име на психолошкото советувалиште, веруваме дека самосвеста и самопроверката се важни чекори кон подобрување на нашето психичко здравје. Затоа, во следните редови, ви претставуваме кратка анкета за самопроверка, која ќе ви помогне да ја процените вашата моментална благосостојба.
Анкета за самопроверка:
1. Колку често се чувствувате напнати или загрижени?
2. Дали имате проблеми со сонот (инсомнија, прерано будење, непријатни соништа)?
3. Колку често се чувствувате безнадежни?
4. Дали имате чести промени во апетитот (зголемен или намален апетит)?
5. Колку време секој ден посветувате на одмор и релаксација?
6. Дали имате добра мрежа на социјална поддршка (пријатели, семејство)?
7. Колку време денеска посветувате на активности кои ве радуваат и засилуваат вашето задоволство?
Одговорете искрено на прашањата и проценете го вашето моментално психичка состојба. Ако забележите дека имате потешкотии или се борите со некои од аспектите во анкетата, не се колебајте да не контактирате. Нашите психолози се тука да ви помогнат и да ве поддржат во вашата лична борба за психичко здравје и добробит. Не го одложувајте, заслужувате подобро.
🌟🧠 #ЗаЗдраваСрцаИДуша #ПсихолошкаПоддршка #сееворед
Во психолошкото советувалиште сме просветени на промовирање на психичкото здравје и добросостојба на сите. Затоа, денес ви донесуваме една анкета за самопроверка, која ви помага да го процените вашето психичко здравје и да ги идентификувате потребите за поддршка.
Во прилог ви ја постираме анкетата 📃
✨Не заборавајте, задоволството не е целосно состојба. Тоа е континуиран процес на откривање, учење и раст, кој ќе се менува и еволуира со времето. Ако имате потреба за поддршка или совет, психолошкото советувалиште е тука да ви помогне. Не се колебајте да не контактирате и да ја започнете вашата лична патека кон задоволство и благосостојба.
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeyX5fn9xUCu8…/viewform