Како да го видиме доброто во секој ден?

„За да направиме добро дело треба да развиеме позитивна визија“-Дaлаj Лама
🎀Има убави работи насекаде околу нас, но често не ги забележуваме.Се фокусираме на негативното и се чувствуваме како да живееме во опасен и непријателски свет. Додека е важно да не го гледаме светот само низ розови очила и да се преправаме дека се е во ред, ако можеме да се фокусираме на позитивните работи, загарантирано е дека ќе чувствуваме помалку стрес, повеќе наклонетост кон испробување на нови работи и се на се посреќни.
💁Еве како можете да го забележите доброто во секој ден и во секој аспект на својот живот, дури и кога работите се комплицирани.